Thursday, May 19, 2011

Де купити вишиванку у Києві? - Where to buy souvenirs in Kiev?

Цим питанням я розпочинаю огляд київських магазинів сувенірної продукції. У Києві почалось їх стрімке зростання. Однак, чи є вони конкурентними? Чи відповідає асортимент очікуванням споживачів? І найголовніше - питання якості...чи зроблені ці вироби з душею?



Перший магазин, до якого я завітала знаходиться у самому центрі столиці. У підземному переході на Майдані Незалежності.


Що ж, шукаємо вишиванку. Представлено доволі широкий асортимент. Є вироби ручної роботи, є машинна вишивка. Інколи, неозброєним оком важко відрізнити  вишиванку рук майстра та машинки. Тоді слід звернути увагу на цінник. Вироби машинної вишивки коштують  дешевше і, за словами продавця, більше користуються попитом. Однак, як на мене різниця у ціні не така вже й велика, а от енергетика зовсім різна. Так вишиванки машинної вишивки коштують - дит. від 100грн., жін. від 320грн., чол. від 380грн.; ручної ж роботи - дит. від 160грн., жін. від 400грн, чол. від 550грн. Цікаво, що більшість покупців, що купують вишиванки - саме українці, а не іноземці.

 

 Представлена також різна сувенірна продукція. Так, наприклад, вартість ляльки-мотанки становить від 130грн. до 500грн.
Якщо ж ви майстер і хочете представити свої вироби у магазин, потрібно принести їх та показати керівництву. Серендня націнка на вироби становить до 50%.


Dear friends, this shop of  Ukrainian souvenirs takes place just in the center of Kiev, under Maidan Nezalegnosti square. 

 Хто шукає - той завжди знайде! Друзі, вибір за вами :)

Читайте також:

Украинский костюм - Folk ukrainian costume

Україна

Еко-ярмарка - Eco Fair

No comments:

Post a Comment