Tuesday, June 14, 2011

Книжки про "Українську іграшку" - Books about folk ukrainian toys

Друзі, сьогодні придбала новеньку книжечку, тож одразу хочу з вами поділитися :)


 Книжечка "Українська народна іграшка" від Балтіїї Друк 2007року. 64 сторінки.
Доволі приємне видання. Книжка двомовна - українською та англійською У книжці є короткий опис та фото про: "Ляльок", "Фігурки тварин", "Музичні інструменти", "Меблі, посуд, начиння", "Знаряддя праці", "Транспортні засоби" ті "Іграшки абстрактних форм".


В книжці матеріал представлено стисло, однак все по суті. Наприклад, я вперше дізналася про українських ляльок з паперу. "Об'ємні ляльки з паперу є рідкісним типом української народної іграшки, що з'явилися лише наприкінці XIX ст. під впливом силуетних витинанок. Вони вирізняються пластичним рішенням, конкретним змістовим наповненням та натуралістичним трактуванням."

Книжку можна знайти в київських магазинах. Середня вартість від 20 у.е.
Сайт видавництва www.baltia.com.ua

Ще одна книжечка, що мені сподобалась "Українське вбрання для ляльки" Оксана Скляренко.
Майстриня всесвітньо-відома як "Майстер-теддист". Однак вона встигає і ляльок робити, і книжки друкувати і певно ще бігато іншого. Дуже цікава особистість :)
Ця книжка - чудовий подарунок для юних дівчат, що створюють одяг для своїх лялечок. У книжці коротко у цікавій формі описано історію українського вбрання, інструкціїї з його створення тощо. Крок-за-кроком можна пошити власну лялечку, одяг для неї та ще й цікаві історіїї почитати.

  
 Книжку я придбала у майстрині на виставці "Українська казка 2011". Нажаль, я не бачила цього видання у книжкових чи інтернет магазинах. Контакти видавництва теж не вказано, єдина контактна інформація це поштова адреса oksanaskl@aport.ru також певну інформацію можна знайти тут: http://coking.at.ua/ На виставці книжка булда представлена у твердій та м'якій обкладинках. Віртість у м'якій становила близько 7 у.е.

Читайте також:
Книжки о украинских куклах - Books about folk ukrainian dolls

Cалон авторської ляльки „Київська Казка” - Doll Salon “Kyivska Kazka”

"Київська казка" - “Kyivska Kazka” Doll photos

No comments:

Post a Comment