Saturday, June 11, 2011

Декілька слів про ляльок - А few words about my dolls

Друзі, пропоную вам подивитись ще кілька фото з моїх Майстер-класів. Останнім часом, я чую думки, що роблю "милі російські лялечки". Тож хочу сказати, що на всіх майстер-класах я обов'язково розповідаю про історію та канони виготовлення автентичної ляльки мотанки, про те, як вона змінилась з часом, про сучасні авторські елементи тощо. Всіх лялечок робимо з натуральних тканин, без використання голки, за технікою намотування по скритій спіралі за годинниковою стрілкою тощо.

 

Потрібно також зважати на те, хоча традиції Лялькарства в Україні досить давні, однак справжніх старовинних ляльок майже не зберіглося. Найстаріші екземпляри, які можна сьогодні побачити, зібрані в колекції Марка Грушевського. Вони датуються кінцем ХІХ — початком ХХ століть.
Навіть у книжці дослідника О.С.Найдена забражено ляльок  60-70 рр. ХХ століття, а це вже було не так давно. Тож сперичатися, чи щось комусь доводити вважаю марною справою.

Щодо себе, то Лялькарством та дослідженням ляльок я займаюсь останні три роки. Захистила магістерський диплом, створила календар на тему "Українська народна іграшка". Маю вищу художню освіту. А головне роблю ляльок із добрими думками та відкритим серцем, чого і вам бажаю! :)

Якщо ви маєте бажання зробити Свою лялечку просто зв'яжіться зі мною за тел. 066-153-41-99 або поштою ladonki.art{равлик}gmail.com і я запрошу вас на найближчий Майстер-клас.

 Хай щастить у добрих справах!
Читайте також:




No comments:

Post a Comment